Sistemele de irigare si importanta lor in intretinerea gradinii

sisteme-de-irigatii-timisoaraIrigarea culturilor constituie una din marile sperante ale omenirii, cel putin in ceea ce priveste asigurarea hranei si, in mod evident, acest lucru nu are legatura cu zona in care activam, Timisoara! Irigaţia reprezinta o masură hidroameliorativa, care presupune o administrare controlata a apei, suplimentar fata de apa primita in conditii naturale in scopul asigurarii si cresterii randamentului culturilor si calitatii recoltei.

Cu totii ne dorim ca gradina noastra sa ramana la fel de verde si frumoasa, mai ales pe timpul verii, cand precipitatiile naturale sunt mai scazute. Aici intervine importanta sistemelor de irigare, care este indispensabila in astfel de zile.

Un argument des folosit poate fi acela ca puteti uda zilnic gradina, fara a avea un sistem de irigare.

Dar ce faceti in privinta irigarii gradinii atunci cand nu aveti timp liber sau sunteti plecati in vacanta?

Datorita sistemelor de irigare automate care permit udarea gazonului si plantelor intr-un mod aplicat si controlat, intretinerea gradinilor devine din ce in ce mai facila, iar timpul alocat va fi economisit, gradina beneficiind de necesarul de apa pentru o dezvoltare armonioasa.

Pe piata de profil exista multe tipuri de astfel de sisteme de irigare, iar pentru a-l alege pe cel mai potrivit trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte cum ar fi : marimea gradinii, tipul acesteia, tipul de sol, plantele existente si modul in care acestea sunt repartizate. Sistemele de irigatii pentru gradini pot fi: sisteme de irigatie de suprafata, sisteme de irigatie ingropate, sisteme de irigatie prin picurare, sisteme de irigatie prin aspersie. Automatizarea lor este stabilita printr-un program electornic ce permite pornirea si oprirea lor, cantitatea de apa utilizata, durata de functionare, toate acestea in functie de alegerile dumneavoastra

Alegeti sa va mentineti gradina verde si sanatoasa!

Lasă un comentariu