Plantare gazon si intretinere gazon in Timisoara si in imprejurimi

Aplicare gazon in Timisoara si in BucurestiGazonul (si cu siguranta nu numai in Timisoara 🙂 ) a influentat dintotdeauna, dar mai ales în zilele noastre confortul vietii la curte, având un rol important în arhitectura zonelor de recreere si de agrement.

O peluza gazonata nu reprezintă doar o suprafata de teren plina de iarba ci imaginea de fundal a unei gradini amenajate corespunzator, sau chiar elementul principal constitutiv în constructia unui peisaj arhitectural.

Plantarea gazonului incepe cu pregatirea terenului si anume: analiza solului, studiul drenajului natural, îmbogăţire solului dacă este cazul, nivelarea, pre-fertilizarea şi irigarea.

Firma noastra realizeaza gazonarea suprafetelor, atat prin insamantare cat si prin montarea rulourilor de gazon, la care se pot alege tipuri de gazon: sportiv, decorativ, de lumina, de umbra, rezistent la seceta, rezistent la inghet.

Gazonare cu seminte

Gazonare prin insamantare consta in aplicarea, incorporarea si tavalugirea unui amestec de seminte si fertilizanti cu eliberare controlata pe un sol bine pregatit. Timpul de asteptare pentru obtinerea unei peluze este mai indelungat comparativ cu gazonarea cu rulouri de gazon si presupune o ingrijire deosebita si de durata ce trebuie avuta in vedere din monentul gazonarii pana ce este dat in folosinta.

Insemantarea acestui tip de gazonare se realizeaza de obicei numai in perioadele de primavara sau inceput de toamna, cand temperaturile maxime in timpul zilei sunt de cel mult 25 grade Celsius.

Daca veti opta pentru obtinerea unui gazon prin metoda insamantarii veti beneficia de costuri scazute si un aspect natural dar va trebui sa acordati o ingrijire deosebita si de durata(in timpul perioadei de germinare a semintelor este interzisa folosirea suprafetelor; buruienile trebuie combatute manual sau chimic; se evita folosirea peluzei timp de doua-trei luni).

Gazonare cu rulouri de gazon

Rulourile de gazon apar sub forma unui covor de iarba ce sunt realizate in pepiniere specializate si reprezinta metoda cea mai rapida in scopul amenajarii unei zone dedicate spatiului verde. Aceasta operatiunea se poate realiza in orice perioada a anului (cu exceptia perioadelor de inghet) iar gazonul poate fi dat in folosita in circa 7 zile de la montare.

Intretinerea gazonului se face prin:

  • completarea golurilor in gazon
  • suprainsamantari
  • scarificare si tavalugire
  • erbicidari selective
  • inlaturarea buruienilor
  • tunderea marginilor